ECODECK voor functionele zwembaden

Het Ecodeck is een isolerende afdekking die bestaat uit een toplaag van PE weefsel dat is voorzien van een PE coating. Deze toplaag wordt dmv cacheren op een hoogwaardig PE schuim gelast. De toplaag zorgt voor goede lasverbindingen, sterkte en bepaalt de UV-bestendigheid. Het speciaal geselecteerde schuim zorgt voor isolatie, drijfvermogen en stijfheid. Hierdoor rolt het Ecodeck goed op en af.

Het Ecodeck heeft een lager PE-weefsel toplaag als het Thermodeck en daardoor een veel lager gewicht. Het Ecodeck is opgebouwd uit 3 lagen en wordt geleverd in de kleur blauw. Zowel voor grote als kleine privé-baden staat het Ecodeck garant voor een zeer economische investering.

Economisch in alle opzichten

Het Ecodeck is een optimale compositie van kwaliteitsschuim met een toplaag. Om het gewicht laag te houden, is gekozen voor een PE bandweefsel, dat tweezijdig is gecoat met PE kunststof. Vervuiling van het schuim wordt voorkomen door de onderzijde van het Ecodeck materiaal extra te beschermen met een PE transparante folie. Door middel van tweezijdige overlaplassen worden vakkundig sterke afdekkingen gemaakt.

Oprolsystemen

Het Ecodeck wordt standaard voorzien van RVS-316 trekmateriaal inclusief trekkoord en verbindingsbanden naar de oprolinrichting. Het op- en afrollen is mogelijk met motoraandrijving of met een inklapbare, en daardoor veilige, handslinger. Het Ecodeck is geschikt voor zwembaden met rechthoekige en ronde vormen. Op vrije zwembadvormen of op Romaanse trappen kan de toepassing van Ecodeck aan bepaalde beperkingen onderhevig zijn.

Bediening

De motoraandrijving kan worden bediend met een draadloze afstandsbediening, maar desgewenst ook via een instelbare tijdvertraging op het afrollen. Normaliter functioneert Ecodeck halfautomatisch. Bij een plaatsing hoog boven de waterspiegel is door de speciale voorzijde ook een volautomatische bediening mogelijk.